Als je een jacuzzi in huis haalt, wil je er helemaal van kunnen genieten. Niemand wil terwijl hij of zij in de jacuzzi zit, denken aan hoe duur de energierekening wel niet zal gaan zijn. De energiefactuur mag dus geen domper zijn op de ontspanning die een jacuzzi kan brengen. Op wat voor extra energiekosten kun je gaan rekenen wanneer je een jacuzzi aanschaft? En wat moet je juist wel en niet doen om de kosten zo laag mogelijk te houden?
Wat gaat het je extra kosten?
Een jacuzzi kopen bij Elite Wellness is iets waar je even over nadenkt. Buiten de ontspanning die een jacuzzi brengt, komen er ook een aantal extra kosten bij kijken. Veel mensen kijken naar de prijs van de jacuzzi zelf, maar ook de kosten die je er later bij krijgt kunnen belangrijk zijn in jouw keuze. Maar hoeveel gaat die jacuzzi jou uiteindelijk extra kosten? Dat is moeilijk te zeggen. Een jacuzzi heeft gemiddeld een inhoud van 1000 liter water. We nemen als voorbeeld een vijf persoons jacuzzi, die om de twee dagen een half uur gebruikt wordt. Het water wordt drie keer per jaar helemaal ververst. Dan kom je op een bedrag tussen de 1 tot 1,40 euro per dag aan Watt energie voor stroom en water.
Houd de jacuzzi ’s nachts aan
Mensen denken vaak dat je energie bespaart wanneer je de jacuzzi ‘s nachts uitzet. Dit is niet het geval. Het warmte-element heeft veel meer Watt energie aan stroom nodig om zichzelf weer helemaal op te warmen, dan wanneer het bad gewoon op temperatuur blijft. Het is dus niet zo’n heel goed idee om met de temperatuur van het bad te spelen. De nieuwste jacuzzi-modellen behouden de warmte goed, waardoor ze energiezuinig zijn. Het idee van een jacuzzi is ook dat je er elk moment van de dag in zou kunnen stappen. Daarom moet de jacuzzi altijd voor je klaar staan op de juiste temperatuur. Pas wanneer je een paar weken weg bent van huis, wordt het voordeliger om de jacuzzi af te laten koelen.
In een overkapping of in de open lucht?
Dan de volgende keuze: plaats je de jacuzzi onder een overkapping of zet je het in de open lucht? Je kunt hierbij het beste kijken naar je eigen voorkeur. Kijk jij graag naar de sterren en wil je openheid, ga dan voor de open lucht. Maar wanneer jij graag beschut zit tegen de regen is het handig om de jacuzzi onder een overkapping te plaatsen. Het verschil in energiekosten is erg klein bij dit verschil, dus het zou zonde zijn om daar rekening mee te houden.
Een goede isolatiedeksel
Een gemiddelde goede isolatiedeksel is 10 centimeter dik. De dikte is alleen niet het allerbelangrijkste bij een isolatiedeksel. Het is vooral belangrijk dat de isolatiedeksel aflopend is naar de zijkanten toe, zo kan het regenwater niet blijven liggen.